Matematik

Arealer og bestemt integral

22. oktober 2013 af MS2011 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal ved hjælp af stamfunktioner regne mig frem til et areal af et gråt område på en figur. Intervallet er [1,5;4] og den begrænses af x-aksen samt f(x)=3x-2.

Jeg har forsøgt følgende formel: 

A=F(4)-F(1,5)=(4^3+4)-(1,5^3+1,5)=63,125

Dette er forkert ifølge facitlisten. Jeg går ud fra, at jeg har fundet en forkert stamfunktion, da jeg i dette tilfælde er gået ud fra, at f(x)=3x-2 er F(x)=x^3-k.

Hjælp værdsættes. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Din stamfunktion er forkert. Benyt den generelle regel

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , for n ≠ -1

på hvert led i funktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2013 af SuneChr

Prøv denne stamfunktion til f          3/x2 - 2x


Svar #3
22. oktober 2013 af MS2011 (Slettet)

Det virkede. Nu forstår jeg det også bedre. Tak skal I have. 


Skriv et svar til: Arealer og bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.