Matematik

Skæringspunkter mellem linje og cirkel

24. oktober 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave:

Cirklens ligning:

(x-0)2 + (y-0)2 = 2

Linjen l (parameterfremstilling):

x = 3 + t • 1

y = -3 + t • -1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen l og cirklen.

Hvordan gør man det? Need help, please!

- Emilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

cirklens ligning
     (x - 0)2 + (y - 0)2 = 2

     x2 + y2 = 2

indsæt linjens parameterfremstilling i cirklens ligning og løs mht. til t

     (3 +t·1)2 + (-3 + t·(-1))2 = 2

     (3 + t)2 + (-3 - t)2 = 2

     2(3 + t)2 = 2 

     (3 + t)2 = 1

     3 + t = ± 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

Start med at lave en tegning af cirkelen (radius = √2) og linien


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af mathon

linjen
             l:   y = -x

       skæring

                       x2 + (-1)2 = 2            til beregning af førstekoordinaterne

                       x = ±1                       som indsat i    l:   y = -x
    giver

    skæringspunkter
                                                        S1 = (1,-1)   og   S2 = (-1,1)

                     


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem linje og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.