Matematik

hvad betyder g(x)

25. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvad står g(x) og h(x) for?

-mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

g(x) betegner en funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

For at man kan regne med flere funktioner, kan det være smart at give dem et navn.

y = 3x og y = 2x

Man kan sige den første og den anden osv.

Eller man kan sige:

g(x) = 3x og h(x) = 2x

Hvis man så vil finde y-værdien for g(x), når x er 5, kan man skrive:

g(5) = 3 • 5 = 15

Læg mærke til at bægge x'er blev byttet ud med 5,


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af SuneChr

g (x)  er også betegnelsen for en forskrift, det knytter elementer fra en mængde til en anden.
Mængden af x  er definitionsmængden  og mængden af  g (x) er billedmængden / værdimængden.


Skriv et svar til: hvad betyder g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.