Matematik

Side lengde på et rektangel

27. oktober 2013 af somwali (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvis man har et rektangel med et areal på 486cm2, og man ved at den ene side er halv anden gange den anden, hvordan finder man så ud af hvad den korteste side er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Opstil en ligning. Og beregn den ubekendte. (Sørg for at den ubekendte bliver den korteste side)


Svar #2
27. oktober 2013 af somwali (Slettet)

hvordan kommer ligningen at se ud?

vil den se sådan ud, 486=x gange 1,5x, og hvis den gør, hvordan beregner jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Ja. Isoler x.

486 = x • x • 1,5

486 = x2 • 1,5

 Forsæt. Husk 


Svar #4
28. oktober 2013 af somwali (Slettet)

det vil sige at det bliver 486/1,5=324

og så kvadratroden af 324 = 18

korteste side 18

den lengre 27

er det rigtigt?

da 27*18=486


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af LeonhardEuler

Ja


Skriv et svar til: Side lengde på et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.