Fysik

Radioaktivitet - HASTER

29. oktober 2013 af Don (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP! 

Jeg har virkelig brug jeres hjælp til fysik B. Det er haster virkelig meget.

Tak på forhånd. 

opgave 1:

Den β- aktive sølvisotop 108Ag kan dannes ved neutronaktivering af 107Ag.

a) Opskriv et reaktionsskema for processen.

b) hvor stor en procentdel af sølv udgør isotopen 107 Ag?

c) hvad er halveringstiden for 108Ag?

d) Beregn henfaldskonstanten k i enheden s-1

e) Hvis aktiviteten af den dannede 108Ag er 104 Bq, hvor mange 108Ag er der da i prøven?

d) Hvad er aktiviteten af prøven efter 10 min?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2013 af mathon

a)

                      10747Ag   +   10n   --->   10847Ag


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2013 af mathon

b)
                     10747Ag   udgør   51,82%


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2013 af mathon

c)

                     halveringstiden for 10847Ag er T1/2 = 2,42 min = 145,2 s


Svar #4
03. november 2013 af Don (Slettet)

tak !!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2013 af mathon

på opfordring:

d)
                     ln(2) = k • T1/2

                           k = ln(2) / T1/2

                                


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2013 af peter lind

e) A = k*N hvor A er aktiviteten og N er antal kerner

d) A = A0e-kt


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. november 2013 af mathon

e)
          N = A / k  =  (104 s-1) / ((ln(2) / (145,2 s)) = 21785,8 ≈ 21786


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. november 2013 af mathon

d)
         A(10•60) = Ao•e-k•(10•60)


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. november 2013 af mathon

efter oprettelse af en ny tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1402944
med samme indhold:
d)
                     ln(2) = k • T1/2

                           k = ln(2) / T1/2 = ln(2) / (145,2 s) ≈ 0,004774 s-1

                                


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. november 2013 af mathon

#7
 

e)
          N = A / k  =  (104 s-1) / (0,004774 s-1) = 21785


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. november 2013 af mathon

f)

              A(10•60 s) = 21785•e-(0,004774 s^-1)•(10•60 s)


Svar #12
03. november 2013 af Don (Slettet)

TUSIND TAK FOR HJÆPLEN!!!! 


Skriv et svar til: Radioaktivitet - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.