Fysik

henfaldskonstanten, aktiviteten

03. november 2013 af Don (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP! 

Jeg har virkelig brug jeres hjælp til fysik B. Det er haster virkelig meget. Jeg kan ikke finde svar på opgave d,e og f

Tak på forhånd. 

Den β- aktive sølvisotop 108Ag kan dannes ved neutronaktivering af 107Ag.

a)    Opskriv et reaktionsskema for processen.

10747Ag   +   10n   --->   10847Ag

b)    hvor stor en procentdel af sølv udgør isotopen 107 Ag?

10747Ag udgør 51,84 %

c)    hvad er halveringstiden for 108Ag?

T½ = Ln (2) / k

Halveringstiden bliver så for 10847Ag, T1/2 = 2,42 min = 145,2 s

Jeg kan ikke finde svar på opgave d,e og f

d)    Beregn henfaldskonstanten k i enheden s-1

ln(2) = k • T1/2

k = ln(2) / T1/2

e)    Hvis aktiviteten af den dannede 108Ag er 104 Bq, hvor mange 108Ag er der da i prøven?

A = k • N

f)     Hvad er aktiviteten af prøven efter 10 min?

A = A0e-kt


Svar #2
03. november 2013 af Don (Slettet)

TAAAAK!! Mathon! 

tusind tak


Skriv et svar til: henfaldskonstanten, aktiviteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.