Fysik

kort spm.: newtons love

06. november 2005 af sprit (Slettet)
bruger man F=m*a i forbindelse med newtons 2. lov? Er det en definition?

i newtons første lov bruger man ordet "inerti"? Kan nogen komme med en kort forklaring på ordet?

Svar #1
06. november 2005 af sprit (Slettet)

hvor bruger man denne sætning:
"summen af alle kræfter på et legeme er lig med nul"
er det også i forbindelse med newtons love?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2005 af Martin_Hansen (Slettet)

Ja, sætningen bruges i forbindelse med Newtons første lov, Intertiens lov: "En partikel der påvirkes af kræfter med resultanten nul, vil enten lægge stille eller bevæge sig retlinet og jævnt."

Svar #3
06. november 2005 af sprit (Slettet)

okay, tak for det...

hvad med den første formel? hvor bruges den?

Svar #4
06. november 2005 af sprit (Slettet)

F=m*a

m = masse
a = accelerationen
F = målt i NEWTON

betyder det at formlen også har noget at gøre med Newtons love, eller er det tilfældigt?

Svar #5
06. november 2005 af sprit (Slettet)

jeg er DESPERAT

... eller noget.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2005 af CziX (Slettet)

Ja, den har bestemt noget med Newtons love. Den er definerede i Newtons 2.lov

Svar #7
06. november 2005 af sprit (Slettet)

TAK!!

Skriv et svar til: kort spm.: newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.