Matematik

Udledning af ubekendt r

31. oktober 2013 af sola93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med SAMME opgave, men kan ikke udlede rr, jeg kan godt se de logiske i formlen, men er der ikke noget galt her??
Er der nogen der kan vise hvordan dette gøres/udledes?:
.......................................................................
Jeg har en opgave der siger: en nedgravet tønde er delvis nedgravet det er er på overfladen danner en korde på 125 cm med en pilhøjde på 18 cm. hvordan løses sådan en opgave ?

Venlig Hilsen Søren



Svar #1 - Citér
25. august 2009 af 
mathon

tegn det


pilhøjden kaldes p: 18cm
korden kaldes k   :125cm
radius kaldes r   : ? cm
 

du ser en retvinklet trekant
med
hypotenuse = r
katete1 = (r-p)
katete2 = (k/2)

(r-p)2 + (k/2)2 = r2 og r>(k/2)

hvoraf r beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af mathias2100 (Slettet)

Du skal bruge denne Formel;
r=(p/2)+(k^2/(8p))
P=pilhøjden (18 cm)
K=korden (125 cm)
R=radius

(18/2)+(125^2/(8*18)) = 117,507 cm

Svar #2
31. oktober 2013 af sola93 (Slettet)

Hej Mathias
Tak for svar, det fandt jeg også ud af.....men det er UDLEDNINGEN af denne (udefra Pythagoras, ovenfor) der er spørgsmålet  ;-)

Vh.S.


Skriv et svar til: Udledning af ubekendt r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.