Kemi

Beregn [OH-] i en mættet vandig opløsning

31. oktober 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til den følgende opgave:

Magnesiumhydroxid, Mg(OH)2, er et tungtopløseligt salt med opløselighedsproduktet

Ko = 5,61•10-12 M3 ved 25 ºC

a. Beregn [OH-] i en mættet vandig opløsning af magnesiumhydroxid ved 25 °C.

b. Beregn pH i opløsningen.

Jeg håber, at der er en venlig sjæl derude, som har tid og lyst til at hjælpe mig med denne opgave.

- Emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af Heptan

Magnesiumhydroxid opløses jf. reaktionsskemaet

Mg(OH)2 (s) → Mg2+ (aq) + 2 OH- (aq)

Ved at opstille ligevægtsudtrykket for reaktionen, kan man beregne hydroxidkoncentrationen

K_o =[Mg^{2+}][OH^-]^2

lad os kalde [Mg2+] for x, og løse ligningen

K_o =x\cdot (2x)^2 \\ \\ \Leftrightarrow x=0,000112\ \textup{M}
 

pH=14+\log [OH^-]=10,0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2015 af overkontroversiel (Slettet)

#1

pH bliver 10,35 da [OH-] = 2·0,000112 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2015 af Heptan

Nårh ja


Svar #4
04. januar 2015 af Shaolina (Slettet)

Jeg opdagede selv, at der var en fejl i beregningerne med [OH-]. Derfor ingen problemer.

Gymnasiet er desuden et afsluttet kapitel for mit vedkommende, så uanset hvad ville det være for sent, hvis jeg skulle have rettet i det nu...... xD

Men tak for hjælpen alligevel.


Skriv et svar til: Beregn [OH-] i en mættet vandig opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.