Kemi

Lille opgave stofmængde

01. november 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opløselighed af rotenon i vand er 15 mg/L ved 25 celsius grader.

Beregn stofmængdekoncentrationen af rotenon i en mættet vandig opløsning ved 25 celsius grader?

Nogle som kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon

M(rotenon) = 394.41 g/mol

           n / V = (m/V) / M = ((0,015 g/L) / (394,41 g/mol)) = 3,80·10-5 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af mathon

Opløsligheden af ZnCO3 i 0,01 M Na2CO3 er lig med    1,0·10-8 mol/L
dvs
                          1,0·10-8 •(125,38 g)/L = 1,2538 ·10-6 g/L = 1,2538 µg/L


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2017 af juliebimslarsen

hmm hvad handler det sidte svar om du har givet? :) 


Skriv et svar til: Lille opgave stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.