Fysik

Beregn Batteri Indre Modstand

02. november 2013 af Kingkong78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
Sidder lige fast med en opgave med følgende:

Et 9 V´s Batteri belastes med en modstand på 3 Ohm, hvorved polspændingen falder til 8.5 V.

Bestem batteriets indre modstand ?

Håber I kan hjælpe mig

Tak på Forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2013 af mathon

                Uo = (Ri+Ry)•I                       hvor I = Upol/Ry

                Uo = (Ri+Ry)•(Upol/Ry)

                Uo/Upol = (Ri/Ry) + 1

                Ri/Ry = (Uo/Upol) - 1

                Ri = ((Uo/Upol) - 1)•Ry

                Ri = ((9/8,5) - 1)•(3 Ω)


Svar #2
02. november 2013 af Kingkong78 (Slettet)

Mange tak Mathon.. 


Svar #3
08. november 2013 af Kingkong78 (Slettet)

men mathon hvor kommer +1 o fra 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2013 af peter lind

Hvad er det for +1 o du nævner. Jeg kan ikke se at det er nævnt noget sted


Svar #5
08. november 2013 af Kingkong78 (Slettet)

mener +1 og -1


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2013 af peter lind

Ry divideres op i (Ri+Ry) hvilket giver Ri/Ry+1

I den næst skifter faktorene blot side af lighedstegnet


Svar #7
08. november 2013 af Kingkong78 (Slettet)

tak bro


Skriv et svar til: Beregn Batteri Indre Modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.