Fysik

Fysik Opgave

02. november 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven 161:

a)Hvor stor effekt ansættes i hver af de tre tråde?
b) Hvor stor er resistansen i hver af tråderne?

c) Hvad er spændingsforskellen mellem  B og C?

I sprg. b) bruger jeg formlen R=U/I eller Ω=V/A  dvs. at Ω=230V / 3A = ca. 77 ohm. I facitlisten står 26 ohm.

Jeg er forvirret over alle de tre spørgsmåler.

Håber at nogen af Jer kan forklare alle de tre spørgsmåler, især spørgsmål a).

Facitlisten:  a=230W, b=26 ohm og c=77 V

Med Venlig Hilsen

Vedhæftet fil: IMG_1529[1].jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon

Serieforbundne modstande deler polspændingen i modstandstallenes forhold.
Da modstandstrådene er ens
haves
             spændingsfaldet over en enkelt tråd
                               
                                     U = (230 V)/3
Effekten i hver tråd
                                     P = U•I = ((230 V) / 3) • (3 A) = 230 W
     

      


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af mathon

trådresistansen

                            P = U•I = U2/R
     hvoraf
                            R = U2/P = ((230 V)/3)2/(230 V·A) = (230/9) Ω ≈ 26 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af mathon

spændingen mellem B og C

           U = (230 V) / 3 ≈ 77 V


Svar #4
02. november 2013 af Niko83 (Slettet)

100000000000 tak mathon


Skriv et svar til: Fysik Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.