Matematik

Eksponentielle funktioner

07. november 2013 af Helenass (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle skønne mennesker derude, håber virkelig I kan hjælpe mg!

Undersøg, og kommentér følgende påstande:

Hvis Jordens befolkning fortsat vokser med 20 % for hvert tiår, vil befolkningstallet stige fra 4,7 milliarder i 1984 til 10,2 milliarder i 2095

Hvis Jorden befolkning fortsat vokser med 20 % for hvert tiår, vil befolkningstallet stige fra 4,7 milliarder i 1984 til 6 milliarder i år 2000

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Prøv en gang selv. Du må godt forklare, hvad det er, som du ikke kan.


Svar #2
07. november 2013 af Helenass (Slettet)

Jeg ved ike hvordan jeg skal undersøge det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af peter lind

Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n


Svar #4
07. november 2013 af Helenass (Slettet)

Kan man skrive sådan her som svar på den første?:

y:=10.2 
b:=4.7
Fremskrivningsfaktor: a:=1+((20)/(100)) ? 1.2
Antal tiår: x:=((2095-1984)/(10)) ? 11.1
b*a^(x) ? 35.56392528
y=b*a ? false
Påstanden er falsk, eftersom at den siger at efter 11 tiår, vil befolkningstallet være steget til 10.2 milliarder, selvom det i virkeligheden vil stige til ca.35.6 milliarder

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2013 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men ellers ja.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.