Matematik

formel

17. november 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal tege en model af tværsnittet i et passende koordinatsystem af en parabel (egentlig et svømmebasin) hvor det er oplyst at det er 4 m dybt og 10 m langt. AB er altså= 10 m. Hvordan skal jeg bestemme formlen for parablen i dette koordinatsystem?

Jeg forstår ikke, hvorfor Toppunkt skal være (0,-4), når vi får oplyst dybden 4 (hvorfor skifter fortegn sig) og hvordan kommer man frem til følgende rødder (5,0) og (-5,0)??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af hesch (Slettet)

X-aksen angiver vandoverfladen, parablen angiver forløbet af bassinbunden.

Når vandoverfladen ligger i højden = 0, ( y = 0 ), må bunden så ligge i "højden" = -4, midt i bassinet.

Bassinets bredde = 10,  og ved bassinkanten må bunden netop skære vandoverfladen ( x-aksen ). Så rødderne angiver bassinets kanter, og (5,0) - (-5,0) = (10,0) = (bredde,0).


Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.