Fysik

skrå plan

17. november 2013 af inddd (Slettet)

En klods massen 1,5 kg holdes i hvile ved hjælp af en snor på et bræt med hældningen 30° i forhold til et underliggende vandret gulv. Snoren er fastgjordt til gulvet som angivet i figuren, således at snoren er vinkelret på det skrå bræt.

a) Beregn strørrelsen af tyngdekraften på klodsen.







 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2013 af mathon

a)

tyngdekraften på klodsen
                                             T = m • g = (1,5 kg) • (9,2 N/kg) = 13,8 N


Svar #2
17. november 2013 af inddd (Slettet)

Maneg tak, men glemte lige at tilføje de andre spørgsmål til opgaven:


b) Beregn den mindste værdi snoren skal have for at holde klodsen i hvile.

Snoren klippes over, og klodsen glider ned ad brættet

c) Beregn klodsens acceleration

d) Beregn den tid det tager, klodsen at bevæge sige stykket Δs.

e) Beregn friktionskraftens arbejde under bevægelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2013 af mathon

   hvile kræver

                         Fres ≤ -Fgnid

                         sin(φ)·m·g ≤ µ·cos(φ)·m·g

                         tan(φ) ≤ µ

                         φ ≤ tan-1(µ)

                          Fsnormin = cos(φ)·m·g


  


Svar #4
17. november 2013 af inddd (Slettet)

Hvorfor er Fres mindre end eller lig med Fgnid ?

Er Fres det samme som ΣFx og ΣFy?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2013 af mathon

Hvis
            Fres > Fgnid     bevæger klodsen sig nedefter


Svar #6
18. november 2013 af inddd (Slettet)

Er
Fres =  sin(φ)·m·g ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2013 af mathon

    Ja


Svar #8
18. november 2013 af inddd (Slettet)

Jeg er lidt forvirret

For at regne b'eren skal jeg så sige: 
Fsnormin = cos(φ)·m·g

Hvad skal disse beregninger bruges til?

                         sin(φ)·m·g ≤ µ·cos(φ)·m·g

                         tan(φ) ≤ µ

                         φ ≤ tan-1(µ)


Svar #9
24. november 2013 af inddd (Slettet)

Hvordan regner jeg c,d og e ud?


Skriv et svar til: skrå plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.