Fysik

Archimedes lov

17. november 2013 af stargirl5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi betragter en luftballon, hvor ballonen indeholder en gas med densiteten pg. Massen af luftballonen minus gassen er M. Vis at massen mg af gassen som er i ballonen skal være

mg=pg/(pa-pg)*M

for at luftballonen kan gå i luften. pa er her densiteten af atmosfæren.

Håber nogen kan hjælpe. Hilsen stargirl5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Brug archimedes lov, se vedhæftning.

Vedhæftet fil:Unavngivet1.png

Svar #2
17. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

Men hvor har du gjort af M  og pa (atmosfære densiteten) Formelen skal jo ende med at se sådan ud: mg=pg / (pa-pg)*M Du kan se her i dokumentet

Vedhæftet fil:AflOpgave5(1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg er ikke nået videre, jeg er gået i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

jeg ved heller ikke, hvad man skal:( 


Brugbart svar (3)

Svar #5
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald ballonens rumfang for V. Massen af ballonen plus gas i ballonen er M + V·ρg . Ballonen fortrænger sit rumfang af atmosfærisk luft. Opdriften er da

Fop = V·ρa·g

Hvis ballonen netop svæver, er tyngdekraften på ballonen med gas i balance med opdriften, hvorfor

V·ρa·g = (M + V·ρg)·g

hvorfor

V·ρa = M + V·ρg = M + mg .

Da nu

V·ρg = mg , er

V = mg / ρg ,

så vi har

(mgg )·ρa = M + mg , eller

mg·((ρag)-1) = M , og dermed

mg = M·ρg/(ρag)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

#5 Tusind tak for din tid:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Tak #5


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2013 af Sb21 (Slettet)

Hvordan kommer du fra (mg/ρg )·ρa = M + mg    til    mg·((ρa/ρg)-1) = M


Brugbart svar (3)

Svar #9
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at trække mg fra på hver side og sætte mg uden for parentes

(mgg )·ρa = M + mg ,

mg·(ρag) - mg = M ,

mg·((ρag) - 1) = M ,

mg·(ρag)/ρg = M


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2014 af Mortenkat (Slettet)

Massen af ballonen plus gas i ballonen er M + V·ρg

men i opgvaven står der: Massen af luftballonen minus gassen er M

hvordan kommer du så frem til dette udtryk: V·ρa·g = (M + V·ρg)·g


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2014 af One_Smash (Slettet)

Hej Andersen11.

Jeg sidder netop med den samme opgave nu.. Vil du være super sød at forklare hvad der sker mellem de to sidste linjer i din sidste kommentar til denne tråd? :) hvordan forsvinder -1 og bliver til en del af brøken? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man forlænger -1 = - 1/1 med ρg .


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. november 2014 af One_Smash (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. november 2014 af One_Smash (Slettet)

JO BANKO.. Jeg fik den :D


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. november 2014 af One_Smash (Slettet)

når man så dividerer brøken over på den anden side, ganger man med den omvendte, og bum!


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2014 af One_Smash (Slettet)

Tusind tak, Andersen :)


Skriv et svar til: Archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.