Matematik

Eksponentiel funktion

17. november 2013 af Randkhalil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som driller lidt.

opgave 1.

Verdens årlige IO-trafik måles i pentabytes. Tabellen viser verdens årlige IP-trafik for årene 2006-2008.

År:                  2006                    2007             2008

IP-trafik:          50808                78924            128964

I en model antages det, at den årlige IP.trafik (målt i pentabytes) som funktion af tiden t (målt i år efter 2006) med tilnærmelse kan beskrives ved sammenhængen P=p0*at

a) benyt tabellens data til at bestemme tallene P0 og a.
Her har jeg benyttet eksponentiel regression og jeg har fået P0= 0 og a= 0,4657

b) Opstil en funktion, der beskriver udviklingen i den private årlige IP-trafik efter 2006, når væksten pr. år er 49%, og bestem fordoblingstiden . HJÆLP :og forklar med ord tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af peter lind

Du skriver P0*a*t i betragtning af din overskrift skal det så ikke være P = P0*at

b) du kan bruge kapitalformlen K = K0(1+r)n her blot med kapital erstattet med IO trafik K0 = P0 = 50808, n= t antal år efter 2006


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.