Kemi

Reaktions kinetik

19. november 2013 af 1113 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

The following data were collected for a reaction.

rate constant (mol-1 L s-1)      Temperature (°C)

2,88·10^-4                                 320

4,87·10^-4                                 340

7,96 ·10^-4                                360

1,26·10^-3                                 380

1,94·10^-3                                 400

Determine the activation energy for the reaction in kJ mol-1 both graphically and y calculation using.

ln(k2/k1)=Ea/R(1/T2-1/T1)

For the calculation of Ea use the first and last rows of data in the table.

Er virkelig på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af 012343210

Tillader mig lige at starte et andet sted (hvor dit udtryk er udled ud fra) nemlig Arrhenius Ligning:

k=k0*e^( -Ea/(R*T) )

Bruger lidt logeritmeregneregler:

ln(k)=-Ea/R*1/T + ln(k0)

Nu plotter du så bare dine værdier i Excel med ln(k) "rate constant" som funktion af 1/T (dvs. y=ln(k) og x=1/T). Herved skulle du gerne få en lige linje. Hvis du får Excel til at lave en tendenslinje så er hældningen a=-Ea/R og skæreingen b=ln(k0)

Herefter udregnes Ea

a=-Ea/R

Ea=-a*R (R er gaskonstanten 8,314472 J·K^-1·mol^-1 dvs. så får du din aktiverings energi i J/mol)


Skriv et svar til: Reaktions kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.