Matematik

Sammensatte funktioner

20. november 2013 af SMS94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

Jeg sidder nu med en matematik aflevering og der et opgave med sammensatte funktioner 

f(x)=6*x^-0,5 og G(x)=-x+7

f(x)= 6*-x+7^-0,5

er det rigtigt, det ved jeg netop ikke ;( 

og jeg skal bestemme koordinatsættet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går opgaven ud på?

Hvis f(x) = 6·x-0,7 , er f(x) vel ikke lige pludselig noget andet?

Formuler opgaven på mere forståeligt sprog. Hvilket koordinatsæt skal bestemmes?


Svar #2
20. november 2013 af SMS94 (Slettet)

betemmelse koordiansæt til hvert af skæringspunterne mellen grafen for f og grafen g:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så det har ikke noget med sammensatte funktioner at gøre. Man skal så løse ligningen

        f(x) = g(x) .

Lad være med at kalde funktionen G(x), når den nu hedder g(x).


Svar #4
20. november 2013 af SMS94 (Slettet)

når undskyld, hvordan løser man den så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal løse ligningen

6/√x = -x + 7 , x > 0 .

Man kan slippe af med kvadratroden ved at kvadrere hver side af ligningen.


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.