Matematik

HEJ . HJÆLP TIL DEN OPGAVE !!!

21. november 2013 af DANIELKØBENHAVN (Slettet) - Niveau: 10. klasse

HEJ

ER DER NOGEN SOM KAN FORKLARE MIG  HVORDAN MAN REGNER DEN OPGAVE UD .?

TAK

Vedhæftet fil: 1288937.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af BigWillyAndTheTwoTwins (Slettet)

Volumet af keglen er unikt bestemt af højden. Find denne sammenhæng mellem højde og volume, altså hkegle=f(Vkegle)

Beregn hvor meget sand der fjernes fra sejlranden,  V=længde*tværsnitsareal, og indsæt denne V i ligningen for keglen. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2013 af PeterValberg

Udregn rumfanget af den mængde sand, der uggraves

Arealet af en trapez beregnes som: A = ½·h·(a + b)  (indsæt målene for a,b og h i meter)
multiplicer dette tværsnitsareal med længden på de 100m

Da topvinklen i sandkeglen er 90º vil radius i keglens grundflade være lig med højden
Rumfanget af keglen (som du kender) vil kunne bestemmes som:

V = (1/3)·π·r2·h    da radius er lig med højden får du:

 V = (1/3)·π·h3     indsæt de kendte værdier og bestem h

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2013 af SuneChr

Trapezareal  =  0,5·(10 + 12) / 2
Rumfang  =  Trapezareal · 100
Keglen har samme radius i grundfladen som højden h
Rumfangkegle  =  π·h2·h / 3
Sæt nu de to rumfang lig med hinanden, og find h


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2013 af PeterValberg

uyM86.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HEJ . HJÆLP TIL DEN OPGAVE !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.