Matematik
Mængder
09. november 2005 af
*flying* (Slettet)
Hvad betyder A∩B,AUB og A\\B og hvordan sætter man det ind i intervalparanteser?
Svar #1
09. november 2005 af *flying* (Slettet)
Hmmm.. I stedet for ∩ skulle der altså have været et "omvendt u".
Svar #2
09. november 2005 af Epsilon (Slettet)
I det følgende betegner e blot et ikke nærmere specificeret mængdeelement.
Fællesmængden af A og B,
A n B = {e | e E A /\\ e E B}
("A snit B") er mængden af de elementer e, som tilhører A _og_ B.
Foreningsmængden af A og B,
A u B = {e | e E A \\/ e E B}
er mængden af de elementer e, som tilhører A eller B, dvs. mindst én af mængderne.
Differensmængden
A\\B = {e | e E A /\\ e E/ B}
("A fraregnet B") er mængden af de elementer e, som tilhører A, men ikke B.
På grund af forummets udeblivende forkærlighed for matematisk notation har jeg nødtvungent måttet lade E hhv. E/ betegne "er element i" hhv. "er ikke element i".
For så vidt angår dit spørgsmål om intervalparenteser, bliver du nødt til at præcisere, fx med angivelse af en opgave, som ønskes besvaret. Citér i så fald fra opgaveteksten.
//Epsilon
Fællesmængden af A og B,
A n B = {e | e E A /\\ e E B}
("A snit B") er mængden af de elementer e, som tilhører A _og_ B.
Foreningsmængden af A og B,
A u B = {e | e E A \\/ e E B}
er mængden af de elementer e, som tilhører A eller B, dvs. mindst én af mængderne.
Differensmængden
A\\B = {e | e E A /\\ e E/ B}
("A fraregnet B") er mængden af de elementer e, som tilhører A, men ikke B.
På grund af forummets udeblivende forkærlighed for matematisk notation har jeg nødtvungent måttet lade E hhv. E/ betegne "er element i" hhv. "er ikke element i".
For så vidt angår dit spørgsmål om intervalparenteser, bliver du nødt til at præcisere, fx med angivelse af en opgave, som ønskes besvaret. Citér i så fald fra opgaveteksten.
//Epsilon
Skriv et svar til: Mængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
