Matematik

Beregn arealet afkuplen.. hjælp haster.

23. november 2013 af annahansen2 (Slettet)

1.2 på vedhæftet billede: Jeg skal beregne arealet af gulvet i Sydamerikakuplen. 

Mit forslag: R^2*PI...  Kan nogle hjælpe mig med, hvordan jeg løser denne opgave.? 

Håber på jeres hjælp. PÅ forhånd mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2013 af mathon

  
1.2
      Gulvareal                 
                        A = (π/4) • d2 = (π/4) • (50 m)2


Svar #2
23. november 2013 af annahansen2 (Slettet)

Jeg får det til 1963,5 m .. Kan det passe? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. november 2013 af mathon

                       1963,5 m2


Svar #4
23. november 2013 af annahansen2 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. 

kan du hjælpe med opgave 1.3, samme billede. 

Rumfanget af kuplen kan beregnes ved hjælp af denne formel: V=4/3'PI*r^3. 

Radius er beregnet tideligere i opgaven til 25 m. Når jeg indsætter det i overstående formel får jeg 65449,8.. Er det rigtigt hvad jeg gør og er det den rigtige formel jeg bruger?

På forhånd tusind tak. 


Skriv et svar til: Beregn arealet afkuplen.. hjælp haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.