Matematik

Ligning med ukendt potens.

23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner man en ukendt potens ud?

min ligning/opgave ser sådan her ud. 

100 = 23,3247*0,9965x

tak på forhånd og god weekend:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Benyt en af logaritmeregnereglerne. 


Svar #2
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Har prøvet, det gav ingen rigtig mening for mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2013 af 123434 (Slettet)

100/23,3247=0,9965^x

ca 4,28=0,9965^x

x=log(4,28)/log(0,9965)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler eksponentialfunktionen

0,9965x = 100/23,3247

Tag nu log() på hver side og isoler x.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

x = ln(100)-ln(23,3247)/ln(0,9965)


Svar #7
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

mener at jeg skal bruge Ln, istedet for Log? kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Det er præcis det samme. Ingen forskel om du benytter ln eller log


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er uden betydning, om du bruger ln() eller log():

x = log(100/23,3247) / log(0,9965) = ln(100/23,3247) / ln(0,9965)


Svar #10
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

i alle metoderne får jeg -415,174, hvilket er helt usansynligt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Det er det korrekte svar.

100 = 23,3247 • 0,9965 -415,174


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er da korrekt.


Svar #13
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Kan godt se det nu. men det hænger bare ikke sammen med opgavens spørgsmål som er: I hvilken højde er trykket 100 millibar? og jeg ved at højden er 16 km, ved 103 millibar. så giver -415 ikke helt mening..


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det var måske en ide at formulere hele opgaven.


Svar #15
23. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Har styr på det nu!

Tusind tak, alle sammen :))


Skriv et svar til: Ligning med ukendt potens.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.