Fysik

Energi

24. november 2013 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen! Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgaver? Det ville være en stor hjælp :)

En bil kører med farten 10m/s. Bestem bilens kinetiske energi, når dens masse er 950kg med
indhold.
Ved en hård opbremsning på tør vej vil der uanset hastighed ”forsvinde” en energimængde på ca.
10kJ kinetisk energi for hver meter, en bil bremser. (De 10kJ gælder kun for biler, der med indhold
har massen 950 kg)
Hvor langt bliver bremsesporet?
Hvor langt bliver bremsesporet, hvis bilen kører med hastigheden 40m/s?
Hvad bliver bilens kinetiske energi omsat til under nedbremsning?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

Du kender da formlen for kinetisk energi

            E = (1/2) • m • v2

            E = (1/2) • (950 kg) • (10 m/s)2 = 47500 J = 47,5 kJ


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.