Matematik

Løsning af simpel differentialligninger?

24. november 2013 af 199001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har 2 differentialligninger jeg skal have løst i hånden.

Den første lyder:
dy/dx=2xy hvis intergralkurve går indeholder punktet  (0;2). Jeg ved jeg skal bruge metoden: Seperation af de variable.
Er her nogle der vil være flinke evt. at vise mig en fremgangsmåde for denne differentialligning. 


Derudover skal jeg løse en lidt mere kompliceret differentialligning.
Den lyder:
dy/dx=sin(x)/y  Her til skal den fuldstændige løsning findes først.
Dernæst skal  den løsning hvis intergralkurve går gennem punktet (π/2 ; 1 )

Håber nogle gider at hjælpe mig. På forhånd mange tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

efter separation

                         1
                        ---- dy = 2x dx                         som integreres på hver side …
                          y


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af mathon

efter separation

                        
                        y•dy = sin(x) dx                         som integreres på hver side …
                         


Svar #3
24. november 2013 af 199001 (Slettet)

Hvordan får jeg Punkterne som konstant når jeg har fundet den fuldstændige løsning


Skriv et svar til: Løsning af simpel differentialligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.