Fysik

Beregn den specifikke varmekapacitet for lod

24. november 2013 af samsyn (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal beregne varmekapaciteten for et lod af messing vi har lavet forsøg med 

Mlod: 101,17g
Mvand:138,71
Tvand start: 19,3 grader
Tslut:24,4 grader 
Cmessing:100

nogen der kan hjælpe med hvordan man gør!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Du må mene:   Tmessing = 100º   ( temperatur ) ?


Svar #2
24. november 2013 af samsyn (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Du opstiller så et energiregnskab for lod og vand:

Tilført energi fra lod og vand:

Elod = Mlod * Clod * ( Tmessing - Tslut )

Evand = Mvand * Cvand * ( Tvand,start - Tslut )         ( slå Cvand op )

Opstil en ligning:  Elod + Evand = 0.     ( Evand bliver negativ, for vandet optager energi ).

Isoler Clod = messings specifikke varmefylde, i ligningen.


Skriv et svar til: Beregn den specifikke varmekapacitet for lod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.