Matematik

Løs ligning

09. november 2005 af shayla86 (Slettet)
To funktioner f og g er givet ved
f(x)3x-1
g(x)1/2x-1/2
løs ligningen (f o g)(x)=(g o f)(x)

Nogen der vil være søde at hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2005 af frodo (Slettet)

start selv med at sætte det ind du kender, og hvis du så stadig ikke kan komme videre, skriv

Svar #2
09. november 2005 af shayla86 (Slettet)

jeg fatter rent faktisk ikke så meget af det, har ikke været med til mat timer i 2 måneder, så det er lidt svært st følge med.. Ved godt at jeg skal sætte dem over for hinanden, men har problemer med hvordan..

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2005 af frodo (Slettet)

så burde du have været der.

fog(x)=f(g(x))
gof(x)=g(f(x))

indsæt nu det kendte heri

Svar #4
09. november 2005 af shayla86 (Slettet)

ja det burde jeg, men set er sgu ikke ens eget valg at blive syg......

Hmmm lige meget må bare få hjælp af min lære i morgen..

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2005 af frodo (Slettet)

du skal bare indsætte i det jeg lige har skrevet.

fog(x)=f(g(x))=f(½x-½)=3(½x-½)-1

gør nu det samme for gof(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2005 af McMaster (Slettet)

f bolle af g betyder at du i f's funktion indsætter g's funktion på x's plads.

Fx.
f(x)= x^2
g(x)=2x+3

f bolle g er så = (2x+3)^2

g bolle f er = 2(x^2)+3

Forstår du !! Når der står f(g(x)) betyder det bar - at du indsætter funktionen af g ind i stedet for x i f(x)

Mvh.

Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.