Matematik

funktion

27. november 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål

hvordan redegør jeg for at funktionen f(x) = x2 * ex er en løsning til differentialligningen

dy/dx = 2y/x + y ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt funktionen på hver side i differentialligningen og vis, at de to sider er identiske.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Bestem venstresiden ved indsættelse af funktionen:

dy/dx = [x2 ex]' = 2x ex + x2 ex = (2x + x2) ex

2. Bestem højresiden ved indsættelse af funktionen:

2y/x + y = 2 (x2/x) ex + x2 ex = 2x ex + xex = (2x + x2) ex

3. Sammenlign de to udtryk og konstatér identiteten.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.