Matematik

Matematik

28. november 2013 af Remington123 (Slettet)

Godaften allesammen. Har lige problemer med en opgave, håber i kan hjælpe :-)

Når en lukket beholder med luft opvarmes, stiger trykket i beholderen. 
For en bestemt beholder kan sammenhængen mellem temperaturen x (målt i °C) og trykket y (målt i hektopascal) udtrykkes ved formlen 
y=3,5x+955 

a) Hvad er trykket i beholderen, når temperaturen er 10°C? 
b) Hvad er temperaturen når trukket er 1025 hektopascal?
c) Hvad fortæller tallene a og b om i den angivne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af LeonhardEuler

a) Beregn f(10)

b) Løs f(x)=1025

c) Træk på din viden om førstegradspolynomium f(x)= ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn y for x = 10

b) Løs ligningen y = 1025 (trukket --> trykket), dvs.

     3,5x + 955 = 1025

c) Sammenhængen er en lineær funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af peter lind

a) erstat x i formlen med 10

b) Løs ligningen 1025 = 3,5x+955

c) find trykket ved 0º C. Find hvor meget trykket stiger hvis temperaturen stiger 1ºC


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.