Kemi

2. ordensreaktion

29. november 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Der er lige noget, jeg ikke kan forstå i min bog. Hvordan kan

[A]0[A] 1/[A]2*d[A] = ∫0t -kdt

blive til

[-1/[A]][A][A]0 = [-kt]t0


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2013 af SpringE (Slettet)

Omskriv venstre side: ∫1/(A2) dA = ∫A-2 dA. Integrer A-2:  -A-1 = -1/A

Integrer højre side: -kt

Lidt slap notation, men håber det giver mening.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2013 af mathon

                               [A]0[A] 1/[A]2•d[A] = ∫0t -kdt

                               [A]0[A] (-1/[A]2)•d[A] = ∫0t kdt

                               [1/[A]][A]0[A] = [k•t]0t

                               1/[A] - 1/[A]o = k•t

                               1/[A] = k•t + 1/[A]o

                                                             1
                                         [A] = ---------------
                                         k•t + 1/[A]o


Skriv et svar til: 2. ordensreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.