Biologi

gensplejsning .. naturligt?

30. november 2013 af counter14 - Niveau: A-niveau

Hej alle! 

Opgaven lyder som følger:

Du skal diskutere de økologiske perspektiver i at dyrke kartofler, som har fået overført evnen til at producere glucosinolat, se uddrag fra Jyllands-Posten. 

Uddraget er dette:

På Det Biovidenskabelige fakultet ved Københavns Universitet arbejder vi med en gruppe af stoffer, der findes i kål, broccoli, rucola, peberrod og sennep. Stofferne kaldes glucosino- later, og de forsvarer planterne mod insekter og svampe. De oplagres som et slags vagt- værn, og når planten bliver angrebet af f.eks. en larve, aktiveres de og skræmmer larven væk. Målet med vores projekt er at overføre evnen til at producere glucosinolater til andre planter, i første omgang kartoffel. Kartofler er på nuværende tidspunkt verdens fjerdevigtig- ste afgrøde, efter hvede, ris og majs. 

nogle der kan hjælpe mig


Skriv et svar til: gensplejsning .. naturligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.