Fysik

Fysik, energi og opvarmning/afkølning

02. december 2013 af gladstxpige (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg sidder med disse opgaver, er der nogen, som kan svare på, om den første er korrekt - og/eller hjælpe mig i gang med de to andre? På forhånd, tusind tak :)

1) Hvor stor energimængde skal der til at opvarme 2 kg vand 4 ?C ?

E = 2 kg * 4186J : J * 2°C = 41864 J

Besvar samme spørgsmål for 2 kg ethanol henholdsvis 2 kg jern ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit talresultat er ikke korrekt, men fremgangsmåden er korrekt.

Benyt samme fremgangsmåde for ethanol og jern, hvor man benytter de relevante specifikke varmekapaciteter.


Svar #2
02. december 2013 af gladstxpige (Slettet)

Er resultatet 4186? Og tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Resultatet for vand er

E = m·cvand·ΔT = 2kg · 4,186kJ/(kg·K) · 2K = 2·2·4,186 kJ = 16,7 kJ


Skriv et svar til: Fysik, energi og opvarmning/afkølning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.