Fysik

Energi

06. december 2013 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder her med 2 spørgsmål, som jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg skal svare til det.

1. Hvordan beregnes den tilførte energi ved opvarmning ud fra massen, varmefylden og temperaturstigningen?

2. Hvad bruges den tilførte energi til ved opvarmning af et stof?

Kan det passe at i opg. 1, at der er svaret E= m * c * Δt ?

eller er det E = P * Δt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af LeonhardEuler

Skriv symbolerne rigtigt op. Men ellers er det korrekt med den første formel.

ΔE = m • c • ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2013 af mathon

Nu kender kun du indholdet af opgave 1
men noget kunne tyde på
en elektrisk opvarmning af et stof.

Hvis det er tilfældet
gælder - uden energiudveksling med omgivelserne:

                                                       P · t  =  m • c • ΔT
 


Svar #3
12. december 2013 af inger91 (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.