Fysik

newtons 2. lov og differentialligninger

06. december 2013 af SivaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey :)

jeg har fået dette spørgsmål

 opstil en differentialligning for bevægelsen ud fra newtons 2 lov.

ved brug af raketkraften og luftmodstands modellen.
Jeg ved at luftmodstanden udtrykkes ved hjælp af 

F_luft=k*v^2

men hvad med raketkraften og hvordan opstiler jeg en differentialligning for bevægelsen ud fra newtons 2 lov?

Håber virklig der er en derude som kan hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

newtons 2.lov siger den resulterende kraft er givet ved masse gange accel.
Acc er den afledede af hastigheden.
Der har du en diff. ligning hvis du indsætter det
ma=kv^2
m dv/dt=k (v(t))^2
Jeg ved dog ik om F luft er den resulterede kraft.

Svar #2
08. december 2013 af SivaJ (Slettet)

F=m*a

hastighed=distance/tid

(Hastighed)'=a
det var det jeg forstod? :S hvad er det så du mener med
ma=kv^2 m dv/dt=k (v(t))^2
og hvad betyder de enkelte ting i din ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Se her, du har følgende:

Fluft=k*v^2=k*(s'(t))2

Du har også at Fres=m*a=m*s''(t)

når Fluft=Fres kan du skrive at

k*(s'(t))2=m*s''(t)

Der har du en differentialligning.


Svar #4
08. december 2013 af SivaJ (Slettet)

hvad er 
s(t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

s(t) er stedfunktionen.
Du kan også vælge at arbejde med hastighedsfunktionen og ikke stedfunktionen i så fald bliver det

m*a=k*v2

a(t)=v'(t)

m*v'(t)=k*(v(t))2


Svar #6
11. december 2013 af SivaJ (Slettet)

hvad er ?
s(t)=
a(t)=
v(t)=


Svar #7
11. december 2013 af SivaJ (Slettet)

vil bare vide hvad de forskellige ting er for sikkerheds skyld :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

s(t)=stedfunktionen

v(t)=s'(t)= hastighedsfunktionen

a(t)=v'(t)=s''(t)= accelerationsfunktionen


Skriv et svar til: newtons 2. lov og differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.