Matematik

Gennemsnits beregning

07. december 2013 af Mathildesss (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Familien besøger Fårup sommerland. Her tager de en tur i mine-ekspressen. En tur varer 50 sekunder.

---- turen i ekspressen er 335 m lang. --- hvad er den gennemsnitlige kørehastighed i km/t, når turen varer 50 sekunder?

---- hvordan finder man ud af det? Håbet i kan hjælpe.

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hastighed er givet ved  strækning pr tid, altså v=s/t

Du kan indsætte strækning og tid ind for at beregne hastigheden.

En lille kommentar er at det er den gennemsnitlige og ikke den momentane, da man ikke tager hensyn til at bilen undervise kan accelerere eller deccelerere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

335 m på 50 sekunder

355/50 m på 1 sekund

355/55*3600 m på 3600 sekunder (= 1 time)

355/55*3600/1000 km på 1 time = ?

:-)


Svar #3
07. december 2013 af Mathildesss (Slettet)

Men hvorfor bliver sekunderne 55? Kan du skrive så det bliver lidt lettere at forstå, med en formel måske? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en tastefejl, at de 50 s blev til 55 s og at de 335 m blev til 355 m . Formlen kan du læse i #1

v = 335m/(50s) = 335·3,6/50 km/t .

#1 -- undervise --> undervejs .


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

335 m på 50 sekunder

335/50 m på 1 sekund

355/50*3600 m på 3600 sekunder (= 1 time)

335/50*3600/1000 km på 1 time = ?

Så blev den korrekt!

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er en enkelt smutter i 3. linie, men det er helt klart en forbedring.


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. december 2013 af Krabasken (Slettet)

 Sidste forsøg:

335 m på 50 sekunder

335/50 m på 1 sekund

335/50*3600 m på 3600 sekunder (= 1 time)

335/50*3600/1000 km på 1 time = ?

Så blev den korrekt!

:-)


Svar #8
08. december 2013 af Mathildesss (Slettet)

Vil det så sige 335 : 50 * 3600 = km på en time? Jeg ved ikke hvad der præcist skal ganges med hvad? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

335m/50s= [...]m/s

vil du have det i timer ganger du med 3600 i tæller og nævnet , da der er 3600s/h (h=hour), altså 335m/50s*3600s/h= m/h

vil du have det i kilometer skal du vide at 1000m=1km, 1km=0.001m =1/1000m/km

altså

335/m/50s*3600s/h/1000m/km=[...] km/h

du kan også omregne direkte fra m/s til km/h ved at udregne

3600/1000=3,6

SÅ husk at hvis du vil gå fra m/s til km/h så skal du blot gange med 3.6


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

9# (335m/50s)*3,6=så ca 24km/t


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#10
Nu ved jeg ikke om det ska forstaas som et spoergesmaal, men i hvert fald er det rigtigt det du har skrevet .

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2013 af Krabasken (Slettet)

 Fra # 7:

335 m på 50 sekunder

335/50 m på 1 sekund

335/50*3600 m på 3600 sekunder (= 1 time)

335/50*3600/1000 km på 1 time = 24,120 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Svaret er forkert skevet op med enheder i mellemregningen. Hastigheden er

v = 335m/50s = (335/50)·3,6 km/t = 67·3,6/10 km/t = 24,12 km/t .


Skriv et svar til: Gennemsnits beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.