Matematik

Newtons 2. lov og centripetalkraften

09. december 2013 af annavr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har et lille problem med en mellemregning:

"Da vi har fundet, at vektor(a) = -ω2 * vektor(r), er den resulterende kraft givet ved: Fres = -ω2 * m * r 

Dens størrelse er: Fres = m * ω2 * r "

Jeg kan ikke lige umiddelbart se mig ud af hvordan "størrelsen" af Fres er beregnet. 

Der sker jo ikke så meget, andet end et minus der forsvinder, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af peter lind

Med dens størrelse menes dens numeriske værdi


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Du må vist gi' os sammenhængen - og så hører den jo nok til i fysik-forummet - men pyt!

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Størrelsen er |Fres| . Derfor forsvinder minustegnet, fordi de indgående størrelser er positive.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

den resulterende kraft er givet ved Fres=m*a

centripetalkraften er givet ved Fc=mrω2=m*v2/r= mr(2π/T)2

Fres=Fc <=> a= rω2=v2/r=r(2π/T)2


Svar #5
09. december 2013 af annavr (Slettet)

Ahh okay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Newtons 2. lov og centripetalkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.