Fysik

Gør jeg det rigtigt?

09. december 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der sendes lys fra en natrium lampe gennem et gitter med 300 ridser pr. mm. Det gule lys fra lampen har en bølgelængde på  λ = 589 nm

1) Gitterkonstanten i nm er d= 1/(300*106)
2) Bestem det antal af ordener der er i interferensmønstret bag gitteret.

Nmax =d/ λ = (1/(300*106))/589 = 1/(1767*108) 

Men det giver vel ikke nogen mening? Nogle der kan hjælpe? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

I 1) har du en parentes for meget. (Skriv enten 10^6 eller 106). Gitterkonstanten er større end 1 nm.


Svar #2
09. december 2013 af tusindsol (Slettet)

Ups ja en fejl... 

Okay men gitterkonstanten i mm er 1/300

er den så 1/300*10^6 = 10000/3? nm


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja


Skriv et svar til: Gør jeg det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.