Matematik
rettelse af opagve...
12. november 2005 af
sebb (Slettet)
opgaven lydre som følgende:
i en special ovn til brandprøvning er temperaturen T i ovnen som funktion af tiden t bestem ved formlen:
T=20+150ln(8t+1)
Tiden t måles i minutter, efter at ovnen er tændt, og temperaturen T i ovnen måles i C.
A)Bestem temperaturen i ovnen, når den har været tændt i 30 min.
b)Bestem hvor lang tid der går, fra ovnen er tændt til temperaturen i ovnen når op på 500 c.
c) bestem hastigheden dT/dt, hvormed temperaturen i ovnen vokser til tidspunktet t=10.
mit bud på opgaven:
A) får jeg til 842,7 C.
b) 500=20+150ln(8t+1)
men forstår ikke hvordan jeg isolere t???
c) får jeg til 67,9
i en special ovn til brandprøvning er temperaturen T i ovnen som funktion af tiden t bestem ved formlen:
T=20+150ln(8t+1)
Tiden t måles i minutter, efter at ovnen er tændt, og temperaturen T i ovnen måles i C.
A)Bestem temperaturen i ovnen, når den har været tændt i 30 min.
b)Bestem hvor lang tid der går, fra ovnen er tændt til temperaturen i ovnen når op på 500 c.
c) bestem hastigheden dT/dt, hvormed temperaturen i ovnen vokser til tidspunktet t=10.
mit bud på opgaven:
A) får jeg til 842,7 C.
b) 500=20+150ln(8t+1)
men forstår ikke hvordan jeg isolere t???
c) får jeg til 67,9
Svar #1
12. november 2005 af allan_sim
#0.
a) Korrekt.
b) Træk 20 fra og divider med 150 på begge sider. Herefter udnyttes, at ln(x) og e^x er inverse funktioner til hinanden.
c) Ikke korrekt. Husk på at en funktions væksthastighed er givet via dens differentialkvotient.
a) Korrekt.
b) Træk 20 fra og divider med 150 på begge sider. Herefter udnyttes, at ln(x) og e^x er inverse funktioner til hinanden.
c) Ikke korrekt. Husk på at en funktions væksthastighed er givet via dens differentialkvotient.
Svar #4
12. november 2005 af sebb (Slettet)
altså i c:
skal man så ikke bare sætte 10 ind i formlen:
T=20+150ln(8*10+1)
men dT/dt betyder at man skal finde f'(x), som du jo også siger, men hvad skal man finde f'(x)????
hvis du altså forstår hvad jeg mener...
skal man så ikke bare sætte 10 ind i formlen:
T=20+150ln(8*10+1)
men dT/dt betyder at man skal finde f'(x), som du jo også siger, men hvad skal man finde f'(x)????
hvis du altså forstår hvad jeg mener...
Skriv et svar til: rettelse af opagve...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
