Matematik

Reducer udtrykket.. hjææælp

11. december 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven hedder

(2x -3)/2x : ( 6x * 4x)/4x2

jeg divider en brøk ved a gange med den omvendte alså

(2x -3)* 4x2   /  2x * (6x-4x2)

 skal man gange i parentesen alså:    2x * 4x2  -  3 *  4x2 / 2x * 6x - 2x * 4x2  

  hvordan ganger jeg 4xi 2x ?

(....- 12x3) / (12x- ..... )


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

start med at forkorte på det der er på højre side, 4x2 går ud.

(2x -3)/2x : 6x

at dividere med en brøk svarer til at du ganger ind i nævneren

(2x -3)/(2x*6x) =(2x-3)/12x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af peter lind

Du mangler nogle parenteser i alle dine ligninger. Hvis du sætter dine parenteser ordentligt vil det være rigtigt


Svar #3
11. december 2013 af naasnus (Slettet)

(2x * 4x2)  - ( 3 *  4x2) / (2x * 6x) -( 2x * 4x2)

 er parenteserne sat rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det ser ikke rigtigt ud. Det ser heller ikke ud til, at du har forstået, at det drejer sig om at forkorte brøken.

Jeg formoder at det oprindelige udtryk er

(2x -3)/(2x) : ( 6x - 4x)/(4x2) = (2x-3)/(2x) · (4x2)/(6x - 4x2)

                                          = (2x-3)·4x2 / (2x·2x·(3 - 2x))

                                          = -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2013 af peter lind

Hvis jeg ellers har opfattet opgaven rigtig

(2x -3)/2x : ( 6x * 4x2 )/4x2                 skal være    (2x -3)/(2x) :( ( 6x * 4x2 )/(4x2)

2x -3)* 4x2   /  2x * (6x-4x2)                 skal være   (2x -3)* 4x2   / ( 2x * (6x-4x2) )

 2x * 4x2  -  3 *  4x2 / 2x * 6x - 2x * 4x2        skal være  (2x * 4x2  -  3 *  4x2) / (2x * 6x - 2x * 4x2 )

Husk hvis der ikke er parenteser skal * og / beregnes først  + og - beregnes sidst


Svar #6
11. december 2013 af naasnus (Slettet)

#5
 

Hvis jeg ellers har opfattet opgaven rigtig

(2x -3)/2x : ( 6x * 4x2 )/4x2                 skal være    (2x -3)/(2x) :( ( 6x * 4x2 )/(4x2)

2x -3)* 4x2   /  2x * (6x-4x2)                 skal være   (2x -3)* 4x2   / ( 2x * (6x-4x2) )

 2x * 4x2  -  3 *  4x2 / 2x * 6x - 2x * 4x2        skal være  (2x * 4x2  -  3 *  4x2) / (2x * 6x - 2x * 4x2 )

Husk hvis der ikke er parenteser skal * og / beregnes først  + og - beregnes sidst

jeg har gjort det samme, men når jeg reducere ser det forkert ud 

jeg har reduceret det til (8x3 - 12x2) / ( 12x- 8x3)

resultatet vil give 0 for det på højre går ud med det på venstre. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Og det resultat er jo netop lig med -1 , i overensstemmelse med resultatet i #4.


Svar #8
11. december 2013 af naasnus (Slettet)

hvor kommer -1 fra ?

når jeg forkorter brøker så får jeg 

(2x -3)/(2x*6x) =(2x-3)/12x2

men hvis jeg ikke forkorter får jeg 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2013 af peter lind

Du læser så vidt jeg kan se ikke dit sidste resultat rigtigt der står division tegn mellem de to polynomier ikke et lighedstegn


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer fra

(8x3 - 12x2) / ( 12x- 8x3) = - (12x2 -8x3) / ( 12x- 8x3) = -1

i dit udtryk, eller fra

(2x-3)·4x2 / (2x·2x·(3 - 2x)) = - (3 - 2x)·4x2 / (4x2·(3 - 2x)) = -1

i mit udtryk i #4.


Svar #11
11. december 2013 af naasnus (Slettet)

hvis man forkorter vil det give en anden resultat 

hvordan kan det være

?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo netop ved at forkorte, at man får resultatet -1 .


Svar #13
11. december 2013 af naasnus (Slettet)

#12

Det er jo netop ved at forkorte, at man får resultatet -1 .

(2x -3)/(2x*6x) =(2x-3)/12x2

hvordan forkorter du det her så det bliver -1


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det kan heller ikke forkortes til -1, men hvad har det med det oprindelige udtryk at gøre?


Svar #15
11. december 2013 af naasnus (Slettet)

alså når man forkorter med 4x2 så får man  det her resultat (2x-3)/12x2

hvis man gør det på den anden måde  så får man -1 

og jeg spørger hvorfor er resultaterne forskellige?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Prøv først at besvare, hvordan det oprindelige udtryk ser ud. Er det

(2x -3)/(2x) : ( 6x - 4x)/(4x2)

eller

(2x -3)/(2x) : ( 6x · 4x)/(4x2)

?


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. december 2013 af SohailS (Slettet)

Jeg kan ikke sætte et spørgsmål op men

Hvad er sammen hænget mellem Disse numre 3001 - 6007 - 9001 - 12007 - 15013 - 18013 - 21001 - 24001 - 27011 - 30011 - 33013 - 36011 -

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du har fået svar i din anden tråd. Opret i stedet en ny tråd i stedet for at bryde ind i en anden diskussion.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1420922#1420940


Svar #19
12. december 2013 af naasnus (Slettet)

#16
den oprindelig er denne som også står øverst

(2x -3)/2x : ( 6x * 4x)/4x2


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Jeg var i tivivl, fordi du selv i den næste linie i #0 ændrede gangetegnet til et minus.

Hvis du så mener

(2x -3)/(2x) : ( 6x * 4x)/(4x2)

er resultatet jo

(2x-3)/(12x2)


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.