Matematik

er den af typen...?

12. december 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan man sige, at nedenstående differentialligning 

m * dv/dt  = m*g 

er af typen dy/dx = g(y) * h(x) 

og dermed benytte sig af metoden separation af de variable, når man skal løse differentialligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af mathon

                 m•dv/dt  = m•g                         divider med m på begge sider

                 dv/dt  = g 

                 dv = g•dt                                  der integreres på begge sider

                 ∫dv = ∫g•dt

                v = g•t + vo


Svar #2
12. december 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Så den er altså af typen 

dy/dx = g(y) * h(x) 

hvor g i dette tilfælde er svarende til g(v) ? 

hvorfra kommer v nul, i nedenstående?

  v = g•t + vo

burde det ikke være en konstant?


Skriv et svar til: er den af typen...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.