Matematik

Definitionsmængde og værdimængde ved Potens og eksp.

12. december 2013 af Hoxie03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal op til mat B mundtlig eksamen imorgen, men kan ikke rigtig finde svaret på følgende.

Hvad er Dm(x) og Vm(x) ved ekspotientiel og potens funktion ? Altså generelt. Så vidt som jeg forstår så nærmer vores y værdi sig meget tæt på x aksen, men går aldrig under y for både ekspotiel og potens.

Er vm(x) = så R+ ? 

Håber i vil hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af SuneChr

Potensfunktion:
y  =  b·xa
x > 0       y > 0       b > 0

Eksponentialfunktion:

y  =  b·ax
x ∈ R     y > 0       a > 0     b > 0
 


Svar #2
12. december 2013 af Hoxie03 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere ? Jeg kan ikke helt forstå det 

Potens antager alle R + i både Dm(x) og vm(x) ??

Eksponentialfunktion kan jeg heller ikke helt fange ? Antager Dm(x) alle R og Vm(x) = R+ ? 


Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængde ved Potens og eksp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.