Kemi

Syre og base kemi (hjælp!)

16. december 2013 af Arameo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)
Jeg sender med nogen kemi opgaver i syre og base kemi, men har på nuværende tidspunkt glemt alle formlerne.. :(

Håber i kan hjælpe :)

Opgave 1

Aminosyren alanin (2-aminoethansyre) er både en syre (pKs = 2,35) og en base (pKb = 4,31) og bruges som puffer. Ved hvilken pH vil alanin have en nettoladning på nul?

Opgave 2

I en vandig opløsning af 1,000 M mælkesyre er 2,94 % af syren omdannet til den korresponderende base laktat.

a)Beregn Ks og pKs for mælkesyre.

b)Beregn pH i opløsningen.

Opgave 3

Citronsyre (3-carboxy-3-hydroxy-pentandisyre) er en trihydronsyre. 2,0 mL citronsaft titreres med 0,100 M NaOH, og ækvivalenspunktet nås efter 27,0 mL.

a)Beregn stofmængdekoncentrationen af citronsyre i citronsaft.

b)Omregn koncentrationen fra enheden mol/L til enheden g pr. 100 mL saft.

Opgave 4

Acetylsalicylsyre (aspirin) er et smertestillende og febernedsættende lægemiddel, der samtidig er en middelstærk syre. Syrestyrkekonstanten er 3,0 × 10-4 M. Molarmassen er 180,15 g mol-1.

a)Beregn pH i en opløsning af 250 mg acetylsalicylsyre, der er opløst i vand i et volumen på 200 mL.

b)Hvor stor er hydronolysegraden?

c)Når acetylsalicylsyre kommer i kontakt med mavesyren (pH = 2) ændres hydronolysegraden. Forklar, hvad der sker, og beregn hydronolysegraden i maven, idet det antages, at acetylsalicylsyre ikke ændrer mavesækkens pH.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af mathon

alanin er 2-amino-propansyre


Svar #2
19. december 2013 af Arameo (Slettet)

#1
 

alanin er 2-amino-propansyre

Tak :)))

Er der virkelig ikke nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Syre og base kemi (hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.