Kemi

hvordan regner man et rumfang ilt i liter ud?

18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bruger man formlen n=V/Vm?

det skal være ud af 2H2o2>o2+2H20


Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af mathon

når n(O2) er beregnet ud fra:

             2 H2O2   --->   O2+  2 H2O          ved brug af oplsysninger, du ikke har medskrevet i #0     

beregnes dioxygenens volumen
af:         
                                                V = n • R • T / p


Svar #2
18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Det handler om at spalte hydrogenperoxid med en katalysator.

8,ml 3 % H2o2 , en spatelfuld KI og en gassprøjte.

skal beregne hvor stort et rumfang ilt der dannes? angives i liter?

1 mol gas har volumen ca 24. hvor mange mol gas dannes der når hydrogenperoxid spaltes?
 

nogen som kan hjælpe?

mvh


Svar #3
18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Volumen= L

P =tryk

N=stofmængde

R=gaskonstaten

T=kelvin

kelvin er standard 20 grader C altså 273+20= 293

Gas konstant = 8,13

tryk=101

er volumen 24 liter eller hvordan sætter jeg det ind?


Svar #4
18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Jeg har fået  rumfanget til 0.07, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg er kommet frem til  det? er det volume start minus volume slut?


Svar #5
18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet)

ingen?


Svar #6
18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet)

når n(O2) er beregnet ud fra:

hvordan gøres det?

er det udfra reaktionen man regner stofmængden af O2?


Svar #7
18. december 2013 af danielandersen0 (Slettet)

har skrevet start 50 ml

slut 165 ml?

kan nogen komme med eksempler?


Skriv et svar til: hvordan regner man et rumfang ilt i liter ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.