Matematik

Implicit funktion

18. december 2013 af LOLsen1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har vedhæftet en opgave, som volder nogle problemer. Jeg har svaret på a og b, men c og d kan jeg simpelthen ikke hitte ud af.

Håber der er nogle som lige kan give et fingerpeg.

Vedhæftet fil: hmm.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kædereglen og differentier U(p,s) = E(p,i) med hensyn til s og i , hvor p = p(s,i) .


Svar #2
18. december 2013 af LOLsen1 (Slettet)

Jeg har lige uploadet det jeg kunne finde ud af, håber du kan forklare, hvordan kædereglen skal benyttes.

Vedhæftet fil:jacobi.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentierer man ligningen U(p,s) = E(p,i) med hensyn til s, får man

(∂U/∂p)·(∂p/∂s) + ∂U/∂s = (∂E/∂p)·(∂p/∂s)

hvoraf man så finder

∂p/∂s = - ∂U/∂s / (∂U/∂p - ∂E/∂p)

På tilsvarende måde finder man udtrykket for ∂p/∂i .


Svar #4
18. december 2013 af LOLsen1 (Slettet)

Okay, mange tak skal du have!

Tænke også på om det jeg har svaret til opgave b) er rigtigt, altså jacobi matricen er stillet rigtigt op, og at den kan inverteres (så jeg kan bruge implicit givne funktion sætningnen) pga de elementer som er nul?


Skriv et svar til: Implicit funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.