Matematik

Diff. Funktionen

14. november 2005 af Poler (Slettet)
Hvordan differentierer jeg funktionen:

f(x)=1,6^2+(487,5/x)

Problemet ligger i brøken.......
For jeg kan vel ikke bare differentiere den til:

f`(x)=3,2x+1

..vel..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2005 af IBM (Slettet)

f(x)=1,6x^2+(487,5/x),

hvor 487,5/x = 487,5x^(-1)

Kan du nu?


Svar #2
14. november 2005 af Poler (Slettet)

f`(x)=3,2x-487,5x^-2

Enighed?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2005 af IBM (Slettet)

Ja, omend -487,5x^-2 pænere skrives -(487,5/(x^(2)))

Svar #4
14. november 2005 af Poler (Slettet)

ok... så..

f`(x)=3,2x-(487,5/x^2)

Derefter sætter jeg f`(x)=0
er ledene så opdelt som nårmalt, dvs:
a leddet=x^2
b leddet=3,2x
c leddet= -487,5
??
dvs.
d=b^2-4/ac
d=3,2^2-4*1*(-487,5)
osv,osv...

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Det er da bedøvende ligegyldigt. Det er vist også synd at sige, at alle de parenteser fremmer læseligheden. ;)

#4:
Nej, det er strengt forbudt at behandle ligningen som om, det var en sædvanlig andengradsligning.

Vi har

f'(x) = 0 <=> 3,2x - 487,5/x^2 = 0

Heraf fås, at

3,2x = 487,5/x^2,

og herfra fortsætter du.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2005 af IBM (Slettet)

Nej, regn som almindelig ligning:

0 = 3,2x-(487,5/x^2) <=>

(487,5/x^2) = 3,2x <=>

(487,5/x) = 3,2x^2 <=>

487,5 = 3,2x^3 <=>

x = (487,5/3,2)^(1/3) = 5,34...


Svar #7
14. november 2005 af Poler (Slettet)

tak ven.. ;)

Skriv et svar til: Diff. Funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.