Fysik

Titans radius og atmosfære densitet.

20. december 2013 af Scottcph (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi får nogle data om Titan :  m = 1.34 *10^28 kg   ,   g = 1.35 m/s^2  ,  T (omsolen) = 15.95 dage (1378080 sek)  , middelafstand til solen : 1.221*10^9m , overfladetemp 93.7 K, Atmosfæretryk ved overfladen. 

a) Beregn Titans Raduis vha oplysninger : 

Dette kan gøre ud fra tyngdekraften og gravitationslovene : F_t = m *g , g(titan)= G*(M/r^2)   : 

Udregning uden enheder) 

1.35 m/s^2 = 6.6726*10^-11 * 1.34*10^28 / r^2   <--> r = √(6.6726*10^-11 * 1.34*10^28/1.35 m/s^2) = 8.14*10^8 m .......ER DET RIGTIGT?? 

Nedstigingen af sattelit bremses af faldskærm med formfaktor 0.89 , radius 1.51 m og sattelittens masse er 293 kg

b) Brug grafen til at vurdere densiteten af titans atmosfære nær overfladen : 

Jeg har fået en h(t)-graf som er aftagende, hvad er det jeg skal burge/kigge efter? 

Mvh Scott...og tak for hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må da være Titans omløbstid om Saturn, der er 15.95 dage, og Titans middelafstand til Saturn, der er 1.221·109 m .

Titans masse er m = 1.34·1023 kg, ikke 1.34·1028 kg. Den korrigerede masse giver den korrekte radius.


Svar #2
20. december 2013 af Scottcph (Slettet)

Tak for rettelserne. så går ud fra at min fremgangsmåde er rigtig.

Nogle som har et bud på b) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Afgør ud fra grafen, hvornår nedstigningshastigheden bliver konstant. Udnyt herefter Newtons anden lov.


Svar #4
20. december 2013 af Scottcph (Slettet)

Har fundet dte i bogen. det er v^2-loven jeg skal bruge. 

Har glemt at oplyse at je får formfaktor, samt radius på faldskærm samt masse af faldende objekt.

Tak for svar alle sammen :) 


Svar #5
20. december 2013 af Scottcph (Slettet)

pis, jeg sidder stadig fast. 

Vi får nogle data om Titan :  m = 1.34 *10^23 kg   ,   g = 1.35 m/s^2  ,  T (omsaturn) = 15.95 dage (1378080 sek)  , middelafstand til Saturn : 1.221*10^9m , overfladetemp 93.7 K, Atmosfæretryk ved overfladen.

r = 2.57*10^6 m

Under nedstigningen blev objektet bremset af en faldskærm med radius 1.51m og formfaktor 0.89, objektets masse var 239 kg. 

Grafen bliver en ret linje i (4*10^3 s ; 12,5*10^3m) ,h(t)-graf!

F=1/2*c_w*p*A*v^2 , jeg tror det er dette jeg skal bruge men jeg forstår det ikke rigtigt da dette er et udtryk for kraften af luftmodstanden og jeg vil have 2 ubekendte i ligningen.......


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#5: Hvilke ubekendte sidder du da med?

Du er nødt til at tænke fysisk fremfor matematisk. Kig på Newtons anden lov og overvej hvilke to kræfter, der påvirker dit legeme.


Skriv et svar til: Titans radius og atmosfære densitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.