Kemi

O2 i blodet - Henry's lov

28. december 2013 af Reppien2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn den opløste mængde O2 (ml per 100 ml blod) Det oplyses, at konstanten i

Henry’s lov er k = 2,9 mg O2 / (100 ml blod × bar); Ptot = 1 bar; Vol % (O2) = 21 og
T = 37 °C.

Henry's lov hedder : C=kP

Hvordan klarer jeg den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af mathon

M(O2) = 31,998 g/mol 

                                p(O2) • M                 (1 bar)•0,21 • (31,998 g/mol)
                       ρ = ---------------- = --------------------------------------------------------- = 0,2606 g/L = 0,2606 mg/mL
                                    R • T         (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273,15+37) K)


                       V = m / ρ = (2,9 mg) / (0,2606 mg/mL) = 11,1 mL

.

Ved 37ºC og O2-partialtryk 0,21 bar,
kan der opløses
                                 11,1 mL O2 pr. 100 ml blod.
 

                              

     


Skriv et svar til: O2 i blodet - Henry's lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.