Matematik

ligninger m brøker

31. december 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

(4+x)/(8-x)=15

hvorledes løses denne ligning

tak på forhånd og godt nytår


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2013 af TheScientist2244 (Slettet)

Svaret ligger i filen, som jeg har lavet. 

Vedhæftet fil:Til den.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2013 af mathon

                      (4+x) / (8-x) = 15          x ≠ 8                 multiplicer med  (8-x)  på begge sider

                      4 + x = 15•(8-x)                                     gang ind i parentesen

                      4 + x = (120 -15x)                                 hæv parentesen

                      4 + x = 120 -15x                                   addér  15x  på begge sider

                      4 + 16x = 120                                       subtraher  4  på begge sider    

                      16x = 116                                             divider med  16  på begge sider          

                       x = 116/16 = 29/14 = 71/4 = 7,25                   

                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er helt forkert i det vedlagte at skrive, at

-116 = -16

Der skal også, som vist i #2, tages forbeholdet, at x ≠ 8 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2013 af TheScientist2244 (Slettet)

#3 Jeg tror godt du ved, hvad der skal stå, ikke? Ja, jeg mangler et x


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

# 2

29 / 14 er forkert - det skal være 29 / 4

:-)


Skriv et svar til: ligninger m brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.