Kemi

Hvordan beregner jeg pH i en opløsning med 0,06 M NH3. (12 L)

01. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2014 af mathon

ved 25ºC:

                    pKb(NH3) = 4,75 dvs svag base


                                pOH = (1/2)•(pKb - log(cb))

                                pOH = (1/2)•(4,75 - log(0,06)) = 3,0

                                pH = 14,0 - pOH = 14,0 - 3,0 = 11,0
                              


Svar #2
01. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

Tak for hjælpen. Hvad med den her?

Der er 10 masseprocent NH3 i 150 mL af en opløsning. Massefylden er 1. Opløsningen fortyndes i 12 L vand. Hvad er pH?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2014 af mathon

        
               m(NH3) = 0,10 • V • ρ = 0,10 • (150 mL) • (1,0 g/mL) = 15,0 g

               n(NH3) = (15,0 g) / (17,03 g/mol) = 0,8808 mol

               c(NH3) = (0,8808 mol) / (0,150 L) = 5,872 M

fortyndingsfaktor
                              (12 L) / (0,150 L) = 80

                              [NH3] = c(NH3) / 80 = 0,0734 M

ved 25ºC:

                              pOH = (1/2)•(pKb - log(cb))

                              pOH = (1/2)•(4,75 - log(0,0734)) = 2,9

                              pH = 14,0 - pOH = 14,0 - 2,9 = 11,1


Svar #4
02. januar 2014 af KIKULI (Slettet)

Er pKb en konstant der altid er 4,75 for NH3 ved 25 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2014 af mathon

     Ja


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg pH i en opløsning med 0,06 M NH3. (12 L)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.