Kemi

Rod i SI enhederne

03. januar 2014 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hej derude

Jeg skal beregn indholdet i ml af O2 per 100 ml blod ved fuld ilt mætning af Hb. (Ptot =1barogT=37°C)

Så vidt jeg har forstået gøres dette ved at gange O2's opløsning ved 37 °C= 0,3 ml/100 ml med det partielle tryk, dvs. 1bar

Men man kan da ikke bare gange 0,3 ml med 1 bar vel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af Eksperimentalfysikeren

Nej, de kan man ikke. Man skal omregne til SI-enheder. Man kan dog slippe lidt lettere fra det her, fordi brøken indeholder samme enhed i tæller og nævner, så omregningsfaktoren kan forkortes ud.

Pas lige på med trykket. Det er partialtrykket, du skal bruge, ikke det totale.


Skriv et svar til: Rod i SI enhederne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.